Weboldal alapok

h2 html tag az alcím és mi még?
2021. szeptember 06., hétfő
Szerző: Kabay Tamás

h2 html tag az alcím és mi még?

Weboldal alapok: a h2 tag

Az előző részben már írtam egy rövid ismertetőt a h1 tag-ről, a főcímről, melyet itt olvashat. Most nézzük meg a következő tag-et a h2 html tag-et!
adminisztrációs felület

Alcím

A h2 használata már kötetlenebb, mint a h1-é. Míg a h1-et jellemzően egyszer használjuk egy aloldalon, addig a h2-őt már többször is felhasználhatjuk. Én a hasonló cikkekben h2 tag-be szoktam tenni az oldalon található alcímet. Jelen esetben ezt: "Weboldal alapok: a h2 tag" A h1-be ugye a főcímet írjuk. Egy-egy cikknek azonban adhatunk alcímet is, amiben kicsit bővebben kifejthetjük azt, hogy miről is szól a cikk, esetleg megmagyarázzuk a főcímben leírtakat. Keresőoptimalizálás szempontjából is hasznos kulcsszavakat helyezhetünk el az alcímben.

Fejezetcím

A cikk hosszúságától és tagoltságától függően használhatjuk hosszabb fejezetek címének is a h2 tag-et. Én speciel erre a h3-at használom, de strukturáltságtól függően a h2 is használható.
Összefoglalva: Használja a h1 html tag-et a főcímre és a h2 tag-et pedig alcímre.
címkék: alcím |h2 |html |tag

Szerző:

Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Kapcsolódó cikkek
Milyen címek maradtak még?

Milyen címek maradtak még?

Amennyiben tovább szeretnénk tagolni egy-egy bejegyzést, akkor használhatjuk a fejezetnél kisebb egységek címének a h4 tag-et. Ha még tovább szeretnénk bontani, akkor pedig a h5-öt és a h6-ot is.

bővebben
Fejezet címek: a h3 html tag

Fejezet címek: a h3 html tag

A h3 html tag-et a cikkek egyes fejezeteinek címére használhatjuk. A cím tag-eket (h1, h2, h3, h4, stb.) használatának módját mindig az adott oldal struktúrájához kell igazítani.

bővebben
Mi is az a mágikus h1 tag a weboldalon?

Mi is az a mágikus h1 tag a weboldalon?

Weboldal alapok: a h1 tag A weboldalakat egy programozási nyelvben megírt kód segítségével jelenítik meg a böngészők. Ez a html programozási nyelv. A böngészők tehát a szövegek, képek megjelenítésére ún. html tag-eket használnak. Ezekből épül fel egy weboldal. Ezek a...

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!