Weboldal alapok

h2 html tag az alcím és mi még?
2021. szeptember 06., hétfő
Szerző: Kabay Tamás

h2 html tag az alcím és mi még?

Weboldal alapok: a h2 tag

Az előző részben már írtam egy rövid ismertetőt a h1 tag-ről, a főcímről, melyet itt olvashat. Most nézzük meg a következő tag-et a h2 html tag-et!
adminisztrációs felület

Alcím

A h2 használata már kötetlenebb, mint a h1-é. Míg a h1-et jellemzően egyszer használjuk egy aloldalon, addig a h2-őt már többször is felhasználhatjuk. Én a hasonló cikkekben h2 tag-be szoktam tenni az oldalon található alcímet. Jelen esetben ezt: "Weboldal alapok: a h2 tag" A h1-be ugye a főcímet írjuk. Egy-egy cikknek azonban adhatunk alcímet is, amiben kicsit bővebben kifejthetjük azt, hogy miről is szól a cikk, esetleg megmagyarázzuk a főcímben leírtakat. Keresőoptimalizálás szempontjából is hasznos kulcsszavakat helyezhetünk el az alcímben.

Fejezetcím

A cikk hosszúságától és tagoltságától függően használhatjuk hosszabb fejezetek címének is a h2 tag-et. Én speciel erre a h3-at használom, de strukturáltságtól függően a h2 is használható.

Összefoglalva: Használja a h1 html tag-et a főcímre és a h2 tag-et pedig alcímre.

címkék: alcím |h2 |html |tag

Szerző:

Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Kapcsolódó cikkek
A weboldal készítés lépései

A weboldal készítés lépései

A weboldal egy olyan virtuális arculat, amely lehetővé teszi a felhasználóknak az információgyűjtést és a cégeknek a termékek, szolgáltatások értékesítését.

bővebben
Html kódok a weboldal készítésében

Html kódok a weboldal készítésében

HTML egy szabványos nyelv, amelyet a weboldalak készítésére használnak. A HTML kódok segítségével lehet meghatározni a weboldal szerkezetét, formátumát, a weboldal elemeinek megjelenését és tartalmát.

bővebben
Bevezető a weboldalkészítésbe

Bevezető a weboldalkészítésbe

Ha arról álmodozik, hogy saját webhelye legyen, amelyet elkészíttet, akkor jó helyen jár. Ebben az egyedülálló útmutatóban mindent megtudhat arról, hogyan kezdje el weboldala készíttetését.

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!