Weboldal alapok

Fejezet címek: a h3 html tag
2021. szeptember 09., csütörtök
Szerző: Kabay Tamás

Fejezet címek: a h3 html tag

Weboldal alapok: a h3 tag

A h3 html tag-et a cikkek egyes fejezeteinek címére használhatjuk.
h3 html tag
Amikor nekiállunk egy tartalmat írni a weboldalra, akkor különböző hosszúságú cikkek készülhetnek.

Rövid tartalmak

Egy cikk lehet 2-300 szóból álló rövid hír. Ebben az esetben általában nincs szükség tagolásra. Ilyen esetben sokszor csak a főcímet (esetleg alcímet) használjuk a szövegen kívül. Ilyen esetben nem jelenik meg az oldalon h3 tag.

Közepes hosszúságú cikkek tagolása

Már egy közepes hosszúságú 5-800 szavas cikk esetében szükség lehet a mondandónk tagolására. Ebben az esetben fejezetekre oszthatjuk a tartalmat. Minden fejezetnek adjunk egy h3 html tag-be tett fejezetcímet. A tagolás fontos a könnyebb olvashatóság, jobb átláthatóság miatt. Sokszor egy-egy olvasó csak végig görgeti az oldalt és az első benyomás alapján dönt, hogy elolvassa-e az egészet. Ilyenkor a címet, alcímet, fejezetcímet -amelyek nagyobb betűmérettel ki vannak emelve az oldalon- futják át elsősorban. Épp ezért nagyon fontos a jó fejezetcímek írása.

Hosszabb lélegzetvételű tanulmányok, PR cikkek

Egy hosszabb, akár 3-4000 szavas cikk esetében, már egészen biztosan nem kerülhető el a részekre osztás. Itt mindenképpen használjon a különálló egységeknek címet. Egy ilyen terjedelmű anyag esetén már az is előfordul, hogy a h2 tag-et nem alcímnek használjuk, hanem nagyobb egységek címének (2-5 ilyen cím is lehet egy terjedelmesebb anyagban). A h3 html tag-et pedig az ezeken a nagyobb részeken belüli kisebb egységek címeként lehet használni.

A cím tag-eket (h1, h2, h3, h4, stb.) használatának módját mindig az adott oldal struktúrájához kell igazítani. Az oldal tervezése során már látszik, hogy milyen méretű és felépítésű anyagok kerülnek majd ki az oldalra, ehhez kell megválasztani, hogy melyik tag-et mire is használjuk pontosan.

címkék: fejezetcím |h3 |html |tag

Szerző:

Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Kapcsolódó cikkek
A weboldal készítés lépései

A weboldal készítés lépései

A weboldal egy olyan virtuális arculat, amely lehetővé teszi a felhasználóknak az információgyűjtést és a cégeknek a termékek, szolgáltatások értékesítését.

bővebben
Html kódok a weboldal készítésében

Html kódok a weboldal készítésében

HTML egy szabványos nyelv, amelyet a weboldalak készítésére használnak. A HTML kódok segítségével lehet meghatározni a weboldal szerkezetét, formátumát, a weboldal elemeinek megjelenését és tartalmát.

bővebben
Bevezető a weboldalkészítésbe

Bevezető a weboldalkészítésbe

Ha arról álmodozik, hogy saját webhelye legyen, amelyet elkészíttet, akkor jó helyen jár. Ebben az egyedülálló útmutatóban mindent megtudhat arról, hogyan kezdje el weboldala készíttetését.

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!