Weboldal alapok

Hogyan csináljuk mi? Profi WordPress weboldal készítés
2024. március 29., péntek
Szerző: Kabay Tamás

Hogyan csináljuk mi? Profi WordPress weboldal készítés

Miért érdemes Wordpress-t választani weboldal létrehozásához?

A világhálón való jelenlét ma már elengedhetetlen a vállalkozások, személyes brandek és szervezetek számára. Ebben a digitalizált korban egy megbízható és hatékony Wordpress weboldal készítése alapvető eszköz a siker eléréséhez. A Wordpress weboldal készítés azonban nem csupán egy további lehetőség a weboldalak készítésére, hanem valódi áttörést jelent ezen a területen. A Wordpress rendkívül könnyen kezelhető, még kezdő felhasználók számára is. Az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően a tartalom szerkesztése és frissítése gyors és egyszerű. A Wordpress egyedülálló bővítmények széles választékát kínálja, amelyek segítségével testre szabhatjuk és kibővíthetjük weboldala funkcióit. Legyen szó SEO optimalizáció, online áruház kialakítása vagy a közösségi média integrálása, a Wordpressnek van rá megoldása. A sablonok széles választékával a Wordpress weboldal készítés lehetővé teszi, hogy weboldala pontosan az elképzeléseinek megfelelően nézzen ki. Legyen szó egyszerű blogról, üzleti honlapról vagy kreatív portfólióról, a Wordpress biztosítja a megfelelő eszközöket. A Wordpress egy dinamikusan fejlődő platform, amely folyamatosan frissítéseket és fejlesztéseket kap. Emellett a nagy és aktív közösség széles körű támogatást nyújt, legyen szó problémák megoldásáról vagy új funkciók implementálásáról. A fenti okok miatt a Wordpress nemcsak az egyik legnépszerűbb, hanem egyben egyik legmegbízhatóbb választás is weboldal létrehozásához. Ha profi és hatékony weboldalt szeretne készíttetni, a Wordpress mindenképpen érdemes megfontolásra. És ahhoz, hogy a Wordpress weboldal készítésből a legtöbbet tudja kihozni egy profi fejlesztő csapatot érdemes választania.
Wordpress weboldal készítése

Előkészületek

Tervezés és célok kitűzése a Wordpress weboldal készítése során

A Wordpress weboldal készítésének első lépése a tervezés és célok meghatározása. Fontos előre átgondolni, hogy milyen céllal szeretnénk létrehozni a weboldalt, és milyen funkciókat szeretnénk, hogy szolgáltasson. Ez lehet például egy online áruház létrehozása, egy blog indítása, vagy egy vállalati weboldal elkészítése. A tervezés során fontos figyelembe venni a célcsoportot, és annak igényeit, valamint az elvárt felhasználói élményt.

Domain és hosting kiválasztása

A domain és hosting kiválasztása kritikus lépés a Wordpress weboldal készítés során. A domain név azonosítja a weboldalt az interneten, így fontos olyan nevet választani, ami könnyen megjegyezhető és az üzleti tevékenységhez kapcsolódik. Mi, mint akkreditált domain regisztrátorok, segítséget nyújtunk a megfelelő domain név kiválasztásában, és be is regisztráljuk a domaint. A hosting szolgáltatás pedig azt jelenti, hogy a weboldal fájljait egy szerveren tároljuk, így azok elérhetőek lesznek az interneten. Saját profi szervereinken helyezzük el az ügyfél honlapját, így biztosítva a gyors és stabil működést. Nem kell az ügyfélnek keresgélnie más szolgáltatók között, nálunk teljes kiszolgálást kap, ami magában foglalja a domain regisztrációt és a hostingot is. Ezáltal biztosítjuk, hogy ügyfeleinknek ne csak a weboldal tervezése, de annak online jelenléte is a lehető legprofesszionálisabb legyen.

Alapok beállítása

WordPress telepítése

Az első lépés a Wordpress weboldal készítés során, hogy telepítsük a WordPress rendszert a kiválasztott domainre és hosting szolgáltatásra. Ehhez letöltjük a legfrissebb WordPress verziót a hivatalos weboldalról, majd feltöltjük a tárhelyünkre és létrehozhatunk egy adatbázist a WordPress számára. Ezután telepítjük, és konfiguráljuk az alapvető beállításokat.

Sablon (theme) választása

A sablon (theme) kiválasztása kulcsfontosságú lépés a WordPress weboldal létrehozásában. A sablon határozza meg a weboldal kinézetét és funkcióit, ezért fontos olyan sablont választani, ami megfelel az ügyfél igényeinek és a projekt céljainak. A sablon kiválasztásakor figyelembe kell venni a design-t, a testreszabhatóságot, a reszponzivitást (mobilbarát kialakítás), valamint a sablon fejlesztőjének támogatását és frissítéseit. Ezért mi úgy döntöttünk, hogy az egyik létező legjobb prémium sablont használjuk a weboldala elkészítéséhez, a Divi-t. Ezzel nemcsak hihetetlenül design-os weboldalakat tudunk készíteni, hanem számos extra funkciót is tudunk a weboldalába integrálni.

Alapbeállítások és konfigurációk

Miután kiválasztottuk a megfelelő sablont, elkezdhetjük az alapbeállítások és konfigurációk elvégzését a Wordpress weboldal készítéséhez. Ide tartozik például a weboldal címe és leírása beállítása, az alapvető oldalak létrehozása (például Kezdőlap, Kapcsolat, Rólunk), valamint a menük és widgetek konfigurálása. Fontos figyelmet fordítani az oldal sebességére és a felhasználói élményre is ebben a fázisban.

Fontos bővítmények telepítése és beállítása

Ahhoz, hogy a weboldal még hatékonyabb legyen, fontos bizonyos bővítmények telepítése és beállítása is. Ezek közé tartozhatnak például SEO (keresőoptimalizálás) bővítmények, amelyek segítenek a weboldal láthatóságának növelésében a keresőmotorokban, valamint biztonsági bővítmények, amelyek védelmet nyújtanak a weboldalnak a hackerekkel és rosszindulatú támadásokkal szemben. A megfelelő bővítmények kiválasztása és beállítása lehetővé teszi, hogy a weboldal maximálisan kihasználja a Wordpress weboldal készítés által nyújtott lehetőségeket.

Tartalom létrehozása egy Wordpress weboldal készítésekor

Oldalak és bejegyzések létrehozása

Az oldalak és bejegyzések az alapvető építőkövei a WordPress weboldalaknak. Az oldalak statikus tartalmat képviselnek, mint például az "Rólunk" vagy a "Kapcsolat" oldal, míg a bejegyzések dinamikus tartalmat jelentenek, amelyek frissítéseket, híreket, blogbejegyzéseket vagy egyéb tartalmakat tartalmazhatnak.

Oldalak szerkesztése

A WordPress adminisztrációs felületén a "Oldalak" menü alatt szerkeszthetjük vagy létrehozhatjuk az oldalakat. Itt kiválasztjuk az adott oldalt, és szerkesztjük a tartalmát egy könnyen használható szerkesztőfelület segítségével. Lehetőségünk van szövegeket formázni, képeket és egyéb médiaelemeket beilleszteni, valamint hivatkozásokat és egyéb funkciókat hozzáadni az oldalhoz.

Bejegyzések létrehozása és szerkesztése

A "Bejegyzések" menü alatt tudunk új bejegyzéseket hozzáadni vagy meglévőket szerkeszteni. Itt hasonló módon módosítjuk és formázzuk a tartalmat, mint az oldalak esetében. A bejegyzések lehetőséget nyújtanak a különböző kategóriákba rendezésre és címkézésre, valamint a publikálás dátumának beállítására.

Képek, videók és egyéb multimédiás elemek beillesztése

A tartalom gazdagítása képekkel, videókkal és más multimédiás elemekkel kulcsfontosságú a Wordpress weboldal készítés vonzerejének növelése érdekében.
 1. Képek és videók beillesztése: A WordPress könnyen kezelhető médiakezelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi képek és videók feltöltését és beillesztését a tartalmakba. A szerkesztő felületen egyszerűen kattinthatunk a "Média hozzáadása" gombra, majd feltölthetjük a kívánt fájlokat. Ezek után csak be kell illeszteni a képeket vagy videókat a szerkesztőfelületen.
 2. Egyéb multimédiás elemek beillesztése: A WordPress támogatja más multimédiás formátumok, mint például az audiófájlok, dokumentumok vagy prezentációk beillesztését is. Ehhez használhatunk beépülő bővítményeket vagy beilleszthetjük az elemeket HTML kód segítségével.

Kategóriák és címkék használata

A kategóriák és címkék segítségével rendezhetjük és címkézhetjük a tartalmakat a WordPress weboldalunkon, ami könnyebbé teszi a látogatók számára a tartalmak megtalálását és böngészését.
 1. Kategóriák létrehozása és használata: A "Bejegyzések" menü alatt a "Kategóriák" lehetőséget választva létrehozzuk és kezeljük a különböző kategóriákat, amelyekbe a bejegyzéseiket csoportosítjuk. Például létrehozunk olyan kategóriákat, mint "Hírek", "Blog", "Termékek" stb., és minden bejegyzést hozzárendelünk egy vagy több kategóriához.
 2. Címkék hozzáadása: A címkék további lehetőséget nyújtanak a tartalmak címkézésére és szervezésére. Ezek általában specifikusabb kulcsszavak vagy témák, amelyek leírják a bejegyzést. A "Címkék" lehetőséget választva hozzáadjuk új címkéket és hozzárendeljük őket a bejegyzésekhez, ami segít a tartalmak hatékonyabb kategorizálásában.

Design és testreszabás

Sablon testreszabása (színek, betűtípusok stb.)

Színek és betűtípusok módosítása

A Wordpress weboldal készítésekor a testreszabási lehetőségek lehetővé teszik a sablon színeinek és betűtípusainak módosítását. Szükség esetén megváltoztatjuk a háttérszíneket, a betűtípusokat, valamint más vizuális elemeket a weboldalon.

Egyedi elemek hozzáadása (logó, fejléc stb.)

 1. Logó hozzáadása: A logó hozzáadása a weboldalhoz nagyban hozzájárul a márkaidentitás erősítéséhez és professzionális megjelenéséhez.
 2. Fejléc testreszabása: A fejléc testreszabása fontos része a weboldal designjának. A Wordpress weboldal készítés lehetőséget nyújt a fejléc képek vagy hátterek módosítására, valamint a navigációs menük és gombok elrendezésének és stílusának testreszabására.

Responszív design biztosítása

 1. Mobilbarát sablon: A responszív design elengedhetetlen annak érdekében, hogy weboldala jól nézzen ki és jól működjön mindenféle eszközön, beleértve a mobiltelefonokat és a táblagépeket is. Olyan sablont használunk, amely támogatja a mobilbarát tervezést, responzív működést biztosít.
 2. Tesztelés és optimalizálás: Miután testreszabtuk a sablont, fontos ellenőrizni, hogy jól működik-e különböző eszközökön és böngészőkben. A WordPress segítségével könnyen ellenőrizhetjük a weboldalunkat különböző eszközökön és méretű képernyőkön, és szükség esetén módosíthatjuk a design-t az optimális felhasználói élmény érdekében.

SEO optimalizálás

Kulcsszavak beállítása

 1. Kutatás és analízis: Az első lépés a megfelelő kulcsszavak kiválasztása, amelyek segítenek a weboldalnak a keresési eredményekben való előrelépésben. Fontos olyan kulcsszavakat választani, amelyek relevánsak az üzleti tevékenységhez és gyakran keresettek a potenciális látogatók által.
 2. Kulcsszavak beillesztése: Miután kiválasztottuk a kulcsszavakat, be kell őket illeszteni a weboldal tartalmába, ideértve a címeket, alcímeket, szövegeket és metaadatokat is. A kulcsszavak természetes módon történő beépítése fontos a SEO sikeréhez.

Meta leírások és címek szerkesztése

 1. Címek optimalizálása: A címek (title tags) fontosak a keresési eredményekben való megjelenés és a felhasználók figyelmének felkeltése szempontjából. Minden oldalnak egyedi és releváns címet kell kapnia, amely tartalmazza a kulcsszavakat és pontosan leírja az oldal tartalmát.
 2. Meta leírások szerkesztése: A meta leírások (meta descriptions) az oldalak rövid összefoglalása a keresési eredményekben. Fontos, hogy minden oldalnak egyedi meta leírást adjunk, amelyek tartalmazzák a kulcsszavakat, és vonzóak a felhasználók számára.

SEO bővítmények használata

 1. SEO bővítmény telepítése: A Wordpress weboldal készítés során sokféle SEO bővítményt kínál, amelyek segítenek optimalizálni a weboldalát a keresőmotorok számára. Mi a piacon lévő egyik legjobb SEO bővítményt használjuk, a Rank Math SEO plugint.
 2. Beállítások testreszabása a Wordpress weboldal készítésekor: Miután telepítettük az SEO bővítményt, fontos beállítani és testre szabni a paramétereket az oldalhoz. Ez magában foglalja a meta adatok beállítását, a XML térképek létrehozását, a robots.txt fájl testreszabását és egyéb SEO beállításokat.
 3. Optimalizálás és monitorozás: Az SEO bővítmények segítenek nyomon követni a weboldal teljesítményét a keresőmotorokban, és javaslatokat tesznek az optimalizáláshoz. Fontos rendszeresen monitorozni az oldal SEO állapotát, és szükség esetén módosítani a stratégiát a jobb eredmények érdekében.

Tesztelés és javítás

Weboldal általános tesztelése

 1. Mobilbarát ellenőrzés a Wordpress weboldal készítés során: Fontos biztosítani, hogy a weboldal teljesen mobilbarát legyen, és megfelelően jelenjen meg különböző mobil eszközökön és képernyőméreteken. Használjunk mobilbarát tesztelő eszközöket, például a Google Mobile-Friendly tesztelőt, hogy meggyőződjünk arról, hogy a weboldal jól működik mobilon is.
 2. Gyors betöltés ellenőrzése: A weboldal gyors betöltése kulcsfontosságú a felhasználói élmény és a SEO szempontjából is. Használjunk sebességtesztelő eszközöket, például a GTmetrix-et, hogy értékeljük a weboldal betöltési sebességét, és javaslatokat kapjunk a javításokra.

Hibák javítása és finomhangolás

 1. Hibák azonosítása: Végig kell mennünk a weboldalon, és azonosítanunk kell az esetleges hibákat és problémákat, például hibás linkeket, hiányzó képeket vagy formázási hibákat.
 2. Hibák javítása: Azonosított hibákat javítani kell a weboldalon. Ez magában foglalhatja a hibás linkek javítását, a hiányzó tartalom pótlását vagy a formázási hibák korrigálását.
 3. Finomhangolás: A weboldal hibáinak javítása után finomhangolhatjuk és optimalizálhatjuk az oldalt további javításokkal és finomításokkal. Ez lehet például az oldal elrendezésének finomhangolása, a navigációs menük átdolgozása vagy a tartalom további optimalizálása a jobb felhasználói élmény érdekében.
 4. Újra tesztelés: Miután elvégeztük a javításokat és finomhangolásokat, fontos újra tesztelni a weboldalt annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden hiba és probléma megoldásra került, és hogy a weboldal megfelelően működik és jól teljesít.

Weboldal közzététele és promóció

Weboldal nyilvánosságra hozása

Tesztelés utolsó lépései

Mielőtt nyilvánosságra hoznánk a weboldalt, fontos végrehajtani az utolsó ellenőrzéseket annak érdekében, hogy biztosak legyünk a megjelenés és funkcionalitás tökéletességében.

Social media integráció

 1. Social media gombok és a Wordpress weboldal készítés: Telepítjük és konfiguráljunk a social media gombokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen megosszák a weboldal tartalmát a különböző social media platformokon.
 2. Profilok összekapcsolása: Összekapcsoljuk a weboldalt a social media profiljával, hogy egyszerűen és hatékonyan promóciózhassuk a tartalmat és növelhessük az online jelenlétet.

Marketing stratégiák és további promóciós lépések

 1. SEO optimalizáció: Folytatjuk az SEO optimalizációs tevékenységeket annak érdekében, hogy a weboldal magasabb rangot érjen el a keresőmotorokban, és növeljük az organikus forgalmat.
 2. Hirdetések és promóciók: Készítünk és futtatunk hirdetéseket az online platformokon, például a Google Ads vagy a Facebook hirdetési platformján, hogy célzottan elérjük a potenciális ügyfeleket és növeljük a látogatottságot.
 3. Tartalommarketing a Wordpress weboldal készítésnél: Folytatjuk a releváns és értékes tartalom létrehozását és megosztását a weboldalon és a social media platformokon keresztül. Ez segít megtartani az érdeklődőket és vonzani az új látogatókat.
 4. Email marketing:  Létrehozunk és küldünk ki rendszeres hírleveleket és email kampányokat, hogy tájékoztassuk az ügyfeleit az új tartalmakról, különleges ajánlatokról és eseményekről, és ösztönözzük őket a weboldal látogatására és a visszatérésre.

Állandó karbantartás és frissítés

Rendszeres biztonsági mentések

 1. A Basic üzemeltetés szolgáltatásunk keretében beállítjuk a biztonsági  mentési rendszert. Konfigurálunk a biztonsági mentést a weboldal teljes tartalmáról és adatbázisáról, hogy biztosítsuk az adatvesztés elleni védelmet.
 2. Rendszeres mentések tárolása: Azokat biztonságos helyen tároljuk, hogy szükség esetén vissza tudjuk állítani a weboldalt.

Bővítmények és sablonok frissítése

A Basic üzemeltetés szolgáltatásunk keretében a rendszeresen végrehajtjuk a frissítéseket, beleértve a bővítményeket, a sablonokat és a Wordpress weboldal készítés rendszerét is, hogy biztosítsuk a weboldal biztonságát és teljesítményét.

Tartalom frissítése és újítások bevezetése

 1. Rendszeres tartalomellenőrzés: Átvizsgáljuk a weboldal tartalmát, és frissítjük vagy cseréljük az elavult vagy nem releváns információkat.
 2. Új tartalom létrehozása: Folytatjuk a friss és értékes tartalom létrehozását, beleértve a blogbejegyzéseket, híreket, eseményeket és egyéb információkat, hogy megtartsuk és vonzzuk az érdeklődőket.
 3. Felhasználói visszajelzések figyelembevétele: A Wordpress weboldal készítésnél is fontos, hogy figyeljük a felhasználók visszajelzéseit és észrevételeit, és alkalmazzuk ezeket az információkat a weboldal továbbfejlesztésére és a felhasználói élmény javítására.

 Az elkészült weboldal értékelése és optimalizálása

 1. Végezzünk átfogó értékelést a WordPress weboldal készítés befejeztével: Áttekintsük a weboldal teljesítményét, tartalmát és felhasználói élményét, és azonosítsuk az esetleges javítási lehetőségeket.
 2. Optimalizálás lépései: Végrehajtjuk azon változtatásokat, amelyek segíthetnek javítani a weboldal sebességét, navigálhatóságát és keresőmotor-rangsorát.

További fejlesztési lehetőségek és bővítmények

 1. Keresés új lehetőségek után: Kutatjuk az új bővítményeket, sablonokat, amelyekkel tovább fejleszthetjük és testreszabhatjuk a weboldalát.
 2. Egyedi funkciók bevezetése: Figyelembe vesszük az egyedi igényeket és fejlesztéseket, és speciális funkciókat vagy szolgáltatásokat alkalmazunk a weboldalán.

A weboldal folyamatos fejlesztésének fontossága

 1. Ne álljon meg: A weboldal soha nem lehet tökéletes, és mindig van tér a fejlődésre és javításra a WordPress weboldal készítés során. Folytassuk a munkát a weboldalának folyamatos fejlesztése érdekében.
 2. Rendszeres felülvizsgálat és aktualizálás: Ütemezzünk időt rendszeres felülvizsgálatokra és frissítésekre, hogy a weboldala mindig a lehető legjobb állapotban legyen.

Az elkészült weboldal ünneplése és büszkeség

Gratuláljon saját magának: Ünnepelje meg az elkészült weboldalát, és legyen büszke az elért eredményekre.

Maradtak megválaszolatlan kérdések Önben a weboldalkészítéssel kapcsolatban?

Foglaljon időpontot egy díjmentes konzultációra és megbeszéljük a felmerült kérdéseit!

Szerző:

Kabay Tamás
Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Kapcsolódó cikkek
Weboldal menü kialakítása

Weboldal menü kialakítása

A weboldal menü tervezése és megfelelő elhelyezése rendkívül fontos szerepet játszik a felhasználói élmény és navigáció szempontjából. A hatékony navigáció nem csupán a látogatók könnyebb eligazodását segíti elő, hanem hozzájárul a weboldal átláthatóságához is.

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!