Tippek a sikeres értékesítéshez

100%-os védelem számítógépes vírusok ellen
2018. szeptember 27., csütörtök
Szerző: Kabay Tamás

100%-os védelem számítógépes vírusok ellen

Nos, van egy rossz hírem:

100%-os védelem számítógépes vírusok ellen márpedig NINCS!

Különböző cégek gyártanak különböző vírusirtókat (Norton, Kasperski, Avira, stb.)
szamitogepes-virus
Ezeket használja Ön is az otthoni, irodai számítógépén, mi is a szervereinken,de még a Google is és az összes nagyvállalat.

Mi is az a számítógépes vírus?

A számítógépes vírus olyan program, amely szaporodik fertőz, saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú, fájlokat, sőt komplett mappákat, de akár egész számítógépeket is használhatatlanná, sőt teljesen tönkre is tehet. Hatása ellen védekezni megfelelő vírusirtó szoftverrel többnyire lehetséges.

Lappangási idő?

Vannak "más fajta" vírusok is. pl. a az ún. trójai programok. Ez egy olyan program, ami látszólag hasznosat vagy érdekeset csinál, vagy éppen semmit és nem is tudjuk, hogy a gépünkön van, de káros programok számára kaput nyit az általunk használt eszközön. Lehet, hogy észre sem vesszük az elején, amikor pedig már "láthatóvá válik", akkor már túl késő.

Számítógépes bűnöző, vagy cracker

internetes-bunozesA cracker olyan számítógépes bűnöző, aki a számítástechnikához magas színvonalon ért, tudásával visszaél és másokat károsít meg. Számítógépekre hatol be jogtalanul, adatokat szerez meg és használ fel elsősorban anyagi javakért, esetleg társai elismerésének reményében. A cracker az általa birtokolt információval visszaél.Vírusokat, kémprogramokat készít és telepít.

A vírus és a vírus irtás egy rabló-pandúr harc.

Előbb van a rabló. majd jön a pandúr és igyekszik elkapni. Amikor megjelenik egy vírus a számítógépes hálózatokon, akkor a vírusirtással foglalkozó cégek elkezdenek fejleszteni. A vírusirtó programjaikba felveszik az új vírust, mely igyekszik kiszűrni azt. Tehát mindig előbb van a vírus, azután a vírusirtó. Van amelyik vírusirtót gyártó cég az egyikben jobb/gyorsabb/hamarabb beleépítik, van amelyik a másik vírusra reagál hamarabb. Ez olyan, mint egy antibiotikum.

De egyik sem 100%-os!

Az online világban nincs 100%-os védelem. Menteni kell több -egymástól független- helyre.

Hogyan kaphat vírust?

Általában 3 fő fertőző helyzet lehet, akárcsak a való életben. A számítógép is akkor fertőződhet meg, ha egy másik "fertőzött" géppel kerül kapcsolatba és az átadja neki a vírust.
  1. e-mailben kapja
  2. egy fertőzött weboldalról szedi be
  3. vagy egy adathordozó (pl. pendrive) a vírushordozó
Ezért van szükség a "védőoltásra", azaz egy jó vírusirtóra. Ez lehet fizetős, vagy ingyenes is. A legfontosabb, hogy mindig frissüljön, a legfrissebb változat fusson. Ezt általában "megoldja" magától a vírusirtó és automatikusan frissül az internethez való kapcsolódáskor.

Ne feledje:

Minden vírusos levél SPAM, de nem minden SPAM vírusos.

Maradtak megválaszolatlan kérdések Önben a weboldalkészítéssel kapcsolatban?

Foglaljon időpontot egy díjmentes konzultációra és megbeszéljük a felmerült kérdéseit!

címkék: biztonság |spam |vírus

Szerző:

Kabay Tamás
Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Weboldal készítés legfontosabb elemei

Weboldal készítés legfontosabb elemei

A weboldal készítés elemein a lépésről-lépesre történő haladás elengedhetetlenül szükséges. A modern digitális környezetben egy profi weboldal, webáruház vagy portfólió weboldal nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kiemelkedjen a tömegből.

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!