Weboldal alapok

Weboldal készítés árak 2023
2023. január 21., szombat
Szerző: Kabay Tamás

Weboldal készítés árak 2023

Mennyi egy profi weboldal elkészítési költsége?

Az árak a weboldal készítésére változóak lehetnek, és számos tényezőtől függenek, mint például a weboldal mérete, funkcionalitása, valamint a tervezés és fejlesztés összetettsége. Ez egy egyszerű, alapfunkcióval rendelkező weboldal ára 150 000 és 450 000 forint között mozog, míg egy összetettebb, több funkcióval rendelkező weboldal ára akár több millió forintot is elérhet. Az árak változhatnak az egyes szolgáltatók és szakemberek árai között is, így érdemes több ajánlatot is kérni, hogy megtalálja a legjobb árat és minőséget.
Weboldal készítés árak 2023

Mennyi az aktuális weboldal készítés árak?

A weboldal készítés árakat számos tényező befolyásolja, így nehéz egy pontos árat megadni. Az árak változhatnak a weboldal méretétől, funkcionalitásától, a használt technológiáktól és a készítő cég által alkalmazott tarifáktól függően. Az alap weboldalak általában kezdődnek néhány százezer forinttól, míg a bonyolultabb, személyre szabott weboldalak akár több millió forintot is kérhetnek. Az ajánlatkérés és a részletes árajánlat kérés segíthet meghatározni az árat a konkrét igényeknek megfelelően.

A weboldal készítés egyszeri költségei

A weboldal készítés egyszeri költségei általában a következőket tartalmazzák:
 • A weboldal tervezését és fejlesztését, amely magában foglalja a weboldal kinézetének és felépítésének tervezését, az aloldalak készítését és a funkcionalitás hozzáadását.
 • A tartalomkezelő rendszer (CMS) beállítását és konfigurálását, amely lehetővé teszi a weboldal karbantartását és frissítését.
 • A keresőoptimalizálás (SEO) beállítását, amely segíti a weboldalt a keresőmotorok eredményeiben való magasabb pozícionálását.
 • A domain regisztrációt és a tárhely szolgáltatást, amely lehetővé teszi a weboldal elérhetőségét az interneten.

Az arculattervezés és webdesign mennyibe kerül?

Az arculattervezés és webdesign árai is hasonlóan változóak lehetnek, mint a weboldal készítés árai. Az arculattervezés ára a logó tervezését, a névjegykártyák, a dokumentumok és az egyéb nyomtatott anyagok tervezését is magában foglalja. Az arculattervezés ára általában néhány tízezer forinttól kezdődik, és akár több millió forintot is elérhet. A webdesign ára a weboldal kinézetének és felépítésének tervezését foglalja magában. A webdesign ára általában néhány százezer forinttól kezdődik, és akár több millió forintot is elérhet. Az árak nagyon változóak lehetnek, és az igényeknek megfelelően változhatnak.

Hogyan változik a weblap készítés ára különböző számú aloldal esetén?

A weboldal készítés ára a weboldal méretétől, funkcionalitásától és a használt technológiáktól függően változhat. A weboldal aloldalainak száma is befolyásolhatja az árat, mivel minél több aloldal van, annál több időt és erőforrást igényel a készítésük. Egy alap weboldal, amely csak néhány aloldalt tartalmaz, mint például a főoldal, a rólunk, a termékek/szolgáltatások és a kapcsolat oldalak, általában 1-2 százezer forinttól kezdődik. A bonyolultabb weboldalak, amelyek több aloldalt tartalmaznak, mint például a blog, az árak, a referenciák, az állásajánlatok, az ügyfelek stb, általában több százezer vagy akár millió forintot is kérhetnek. Az aloldalak számának növelése a készítés időtartamát és az erőforrás igényt is növeli, ami általában az árat is növeli.

A tartalomkezelő rendszerek hogyan befolyásolják az árakat?

A tartalomkezelő rendszerek (CMS) befolyásolhatják a weboldal készítés árait, mivel a különböző rendszerek különböző funkciókkal rendelkeznek és különböző összetettségűek lehetnek. Egy egyszerűbb, nyílt forráskódú rendszer, általában kevesebbe kerül, mint egy bonyolultabb, összetettebb rendszer. A bonyolultabb rendszerek több időt és erőforrást igényelnek a beállításra és a karbantartásra, ami általában az árat is növeli. A weboldal funkcionalitásától függően a CMS rendszerek is befolyásolhatják az árakat. Például, ha a weboldalnak van egy webshopja, amely több funkciót igényel, mint például a kosár, a fizetés, a rendeléskezelés, a termékkezelés, a stb. ez több időt és erőforrást igényel, ami általában az árat is növeli.
Weboldal árak 2023

Weboldal árak 2023

Mennyivel változik az ár, ha a weboldalnak van e-kereskedelem funkciója, webshopja?

Az e-kereskedelem funkcióval rendelkező weboldal ára általában magasabb lehet, mint egy alap weboldal ára, mivel az e-kereskedelem funkciók hozzáadott funkcionalitást és bonyolultságot jelentenek. Az e-kereskedelem funkciók, mint például a kosár, a fizetési opciók, a rendeléskezelés, a termékkezelés, stb. több időt és erőforrást igényelnek a beállításra és a karbantartásra, ami általában az árat is növeli. Az e-kereskedelem funkciók hozzáadása az alap weboldal árához növelheti az árat több százezer forinttal is. Az e-kereskedelem funkciók mértéke, a rendszer összetettsége, a használt technológiák, az adatkezelés és biztonság, az ügyfélszolgálat és a készítő cég által alkalmazott tarifák is befolyásolhatják az árakat. Az ajánlatkérés és a részletes árajánlat kérés segíthet meghatározni az árakat a konkrét igényeknek megfelelően.

Kinek a dolga a honlap szöveges és képi tartalmának előállítása?

A weboldal szöveges és képi tartalmának előállítása általában az ügyfél felelőssége. Az ügyfélnek kell biztosítania a weboldal szöveges és képi tartalmát, amely a weboldal céljának és célközönségének megfelelően kerül elkészítésre. A weboldal készítő cég általában segít az ügyfélnek a tartalom optimalizálásában és a keresőoptimalizálásban, de az ügyfélnek kell biztosítania a tartalmat. Amennyiben az ügyfélnek szüksége van nagyobb segítségre, akkor a weboldalkészítő cég megfelelő szakembere vállal szövegírást is, természetesen ennek költségnövelő hatása van. Az ügyfélnek is lehetősége van biztosítani a képeket, videókat és egyéb médiafájlokat, de a weboldal készítő cég is segíthet a médiafájlok beszerzésében, ha az ügyfélnek nincs hozzáférése a szükséges médiafájlokhoz. Az ügyfélnek kell biztosítani a weboldal tartalmának frissítését is, de a weboldal készítő cég -üzemeltetés keretében, vagy egyszeri megbízással- segíthet az ügyfélnek a tartalom frissítésének karbantartásában és optimalizálásában is.

A keresőoptimalizálás mennyit változtat az áron?

A keresőoptimalizálás (SEO) befolyásolhatja a weboldal készítés árait, mivel a SEO a beállítása és a karbantartása időt és erőforrást igényel. A SEO célja, hogy a weboldalt minél magasabbra helyezze a keresőmotorok eredményeiben, ami növeli a weboldal forgalmát és a látogatók számát. A SEO ára általában a weboldal méretétől, a célközönségtől és a konkurenciától függ. Az alap SEO, amely a weboldal alapvető beállításait és a tartalmának optimalizálását foglalja magában, általában néhány tízezer forinttól kezdődik. A bonyolultabb SEO, amely a link építést, a célzott kulcsszavakat és a weboldal statisztikák elemzését foglalja magában, általában több százezer forintot érhet. A keresőoptimalizálás ára általában a weboldal készítés árához adódik, de lehet kérni önálló szolgáltatásként is.

Milyen folyamatos költségek merülnek fel az üzemeltetés során?

A weboldal üzemeltetése során folyamatos költségek merülhetnek fel, amelyek közé tartoznak:
 • A tárhely díja, amely a weboldal elérhetővé tételét biztosítja az interneten.
 • A domain regisztráció díja, amely a weboldal címét biztosítja.
 • A biztonsági frissítések, amelyek védelmet nyújtanak a weboldal ellen a támadásoknak, a hibáknak és a kiberbiztonsági kockázatoknak.
 • A karbantartás és a frissítések, amelyek a weboldal működését és a tartalmát optimalizálják.
 • A keresőoptimalizálás (SEO) költségei, amelyek segítenek a weboldalt a keresőmotorok eredményeiben magasabb pozícióra helyezni.
 • A közösségi média marketing költségei, amelyek segítenek növelni a weboldal forgalmát és a látogatók számát.
 • A támogatási és a karbantartási díjak, amelyek a weboldal üzemeltetéséhez szükséges támogatást biztosítják.
Az üzemeltetés folyamatos költségei változóak lehetnek, és függhetnek a weboldal méretétől, funkcionalitásától, és a használt technológiáktól.

Milyen egyéb kérdések merülnek fel még a weboldal készítéssel kapcsolatban?

Gyakran Ismétlődő Kérdések (FAQ) a weboldal készítéssel kapcsolatban:
 • Milyen árakkal kell számítani a weboldal készítésekor?
 • Mit tartalmaz az ár?
 • Mennyi idő a weboldal elkészítése?
 • Milyen technológiákat használnak a weboldal készítéséhez?
 • Milyen funkciókat lehet hozzáadni a weboldalhoz?
 • Mit jelent a keresőoptimalizálás (SEO) és mennyit kell fizetni érte?
 • Mit jelent a tartalomkezelő rendszer (CMS) és mennyit kell fizetni érte?
 • Milyen fizetési opciók állnak rendelkezésre a weboldal készítésére?
 • Milyen garanciát kapok a weboldal készítésére?
 • Milyen támogatást kapok a weboldal elkészülte után?

Ezek a kérdések gyakran felmerülnek, miközben az ügyfelek a weboldalukat tervezik és készítik, és segíthetnek az ügyfeleknek megérteni a weboldal készítés folyamatát és az árakat.

Amennyiben Önben is felmerültek még kérdések, akkor keressen minket és segítünk azok megválaszolásában.

Maradtak megválaszolatlan kérdések Önben a weboldalkészítéssel kapcsolatban?

Foglaljon időpontot egy díjmentes konzultációra és megbeszéljük a felmerült kérdéseit!

Szerző:

Kabay Tamás
Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Kapcsolódó cikkek
Weboldal menü kialakítása

Weboldal menü kialakítása

A weboldal menü tervezése és megfelelő elhelyezése rendkívül fontos szerepet játszik a felhasználói élmény és navigáció szempontjából. A hatékony navigáció nem csupán a látogatók könnyebb eligazodását segíti elő, hanem hozzájárul a weboldal átláthatóságához is.

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!