Weboldal alapok

Mire használjuk a b html tag-et?
2023. január 03., kedd
Szerző: Kabay Tamás

Mire használjuk a b html tag-et?

A b html tag-et vagy inkább a strong-ot használjuk a weboldalon?

A <b> HTML tag-et a szöveg félkövér betűtípusára használjuk. A <b> HTML tag-et olyan szövegre használjuk, amelynek hangsúlyosnak kell lennie.
html tag
A <b> tag-et úgy használjuk, hogy a szöveget záró tag-ek közé írjuk, például így: <b>ez a szöveg lesz boldolva</b>. A <b> tag használatával a szöveg vastagabb betűtípussal jelenik meg, ami kiemeli a szöveget a többi közül. A <b> tag-et úgy kell használni, hogy a kívánt szöveget elzárjuk vele, például: <b>Ez a szöveg félkövér lesz</b>

A b tag-et nem szabad összekeverni a strong tag-gel, amely fontossági szempontból is hangsúlyozza a szöveget. A strong tag-et ajánlottabb használni, mert jobban megkülönbözteti a szöveget a többi szövegtől, míg a b tag-et csak formai szempontból használjuk. A b tag használata nem ajánlott a szöveg formázására, mert a böngészők különböző módon jelenítik meg a szöveget. Inkább a strong tag-et használjuk, ha hangsúlyt szeretnénk adni a szövegnek.

Maradtak megválaszolatlan kérdések Önben a weboldalkészítéssel kapcsolatban?

Foglaljon időpontot egy díjmentes konzultációra és megbeszéljük a felmerült kérdéseit!

címkék: html tag-ek

Szerző:

Kabay Tamás
Okleveles informatikai mérnök, marketing kommunikációs szaküzemgazdász, PR szaküzemgazdász, film- és TV producer
Kapcsolódó cikkek
Weboldal menü kialakítása

Weboldal menü kialakítása

A weboldal menü tervezése és megfelelő elhelyezése rendkívül fontos szerepet játszik a felhasználói élmény és navigáció szempontjából. A hatékony navigáció nem csupán a látogatók könnyebb eligazodását segíti elő, hanem hozzájárul a weboldal átláthatóságához is.

bővebben
Blogértesítő

Kérj értesítőt a legfrissebb cikkek megjelenéséről!